Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Vuilnismunten: $61,8 miljoen per jaar!

U kent het wel, de munten die u per ongeluk stofzuigt. Of de munten die u zonder het te beseffen weggooit omdat u er met uw gedachten niet bij bent. In de Verenigde Staten loopt de totale waarde van deze munten op tot wel 61,8 miljoen dollar per jaar! 

In Philadelphia is er een bedrijf genaamd Covanta dat door vuilnis te verbranden elektriciteit opwekt. Dit bedrijf vindt per jaar 360.000 dollar aan kleingeld. Er wordt naast deze munten ook veel ijzer, staal en aluminium gevonden. Covanta spendeert per jaar 70 miljoen dollar om deze metalen uit het vuilnis te vissen. Daartegenover heeft het bedrijf vorig jaar 61 miljoen dollar verdiend aan het verkopen van deze metalen aan recyclers. 

Naast deze metalen zijn er ook de onbruikbare munten die uit het vuilnis zijn gevist. Deze munten worden al sinds 1911 terug gekocht door de U.S. Mint. De Mint koopt de verbogen of gebroken munten in als schroot. Munten die versleten waren of waarvan het gewicht lager was dan normaal konden worden omgeruild voor nieuwe munten van hetzelfde soort. Munten die gefuseerd of samengesmolten waren, werden niet geaccepteerd. 

Maar sinds 2015 heeft de U.S. Mint dit programma voor onbepaalde tijd stopgezet. Reden ervoor was dat sommige bedrijven werden verdacht van het willen inleveren van andere metalen tijdens dit inruilproces. Sinds de schorsing van dit programma zijn vele recyclers zoals Covanta nog steeds in stilte bezig met het scheiden van de munten in de hoop dat er een bedrijf komt die ze wil opkopen.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel