Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Fairmined. Het eerste keurmerk voor verantwoordelijke mijnbouw

Bijna al het goud in de wereld wordt verhandeld via de beurs in Londen. Hoe het daar terecht komt is echter niet altijd even schoon. 90% van dit goud komt uit de gigantische high-tech mijnen die we op televisie zien. De overige 10% is afkomstig uit kleinschalige mijnen. Hoewel hun goudproductie relatief laag is, is maar liefst 90% van alle goudzoekers werkzaam in deze mijnen. Het gaat om 10 tot 15 miljoen mensen die met gevaar voor hun eigen gezondheid werken voor een laag inkomen en tevens grote schade aan het milieu veroorzaken.

Een keurmerk voor verantwoordelijke mijnbouw

Het in 2004 opgerichte Alliance for Responsible Mining (ARM) is een organisatie met als doel de kleine en ambachtelijke mijnbouw te veranderen in een sociaal en maatschappelijk verantwoorde industrie. Dit doen zij door middel van een keurmerk: ‘The Fairmined Standard’. Hierdoor krijgen de ambachtelijke mijnbouwers een eerlijke prijs voor hun werk, met als gevolg dat het welzijn in deze gebieden stijgt.

Gelukkig zijn er al meer dan 100 bedrijven in 21 landen die Fairmined goud gebruiken, waaronder belangrijke juweliers. Daarbij komt dat Fairmined een aantal grote partners heeft: Microsoft, IOC, Chopard en Kering Group (Gucci). Als onderdeel van de Samlerhuset Group steunt ook Het Belgische Munthuis het Fairmined initiatief. Samen met onze zusterbedrijven zijn wij één van de grootste spelers op de Europese markt voor munten en herdenkingsuitgiften. Zo hopen ook wij het goede voorbeeld te geven een eerlijke prijs te garanderen voor de kleine ondernemers wereldwijd.

De eerste vruchten van de samenwerking tussen de Samlerhuset Group en de Alliance for Responsible Mining zijn inmiddels al bekend.Ons zusterbedrijf, de Munt van Noorwegen, is al sinds 1901 verantwoordelijk voor het slaan van de medaille voor de Nobelprijs van de Vrede. Sinds kort zijn ook zij over op 100% Fairmined  goud. Hierover binnenkort meer.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel