Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52
Uw winkelwagen is leeg
Wie is deze vrouw?

Deze godin van de overwinning zweeft boven haar sokkel in het centrum van Mexico, op de achtergrond de twee vulkanen Popocatepetl en Iztaccíhuatl. De Mexicaanse buitengewone zilveren en gouden munten hebben de laatste 4 eeuwen over de hele wereld gecirculeerd. De Casa de Moneda de México, opgericht in 1536, is de oudste Staatsmunt van de nieuwe wereld en verdient internationaal veel aanzien.

De godin van de overwinning

De Mexicaanse zilveren Libertad is ‘s werelds eerste zilveren beleggingsmunt en zal volgend jaar haar 35ste verjaardag vieren. Bij verzamelaars is de zilveren munt erg gewild, vooral vanwege het fraaie ontwerp. Alle Libertad munten zijn geslagen in .999 puur zilver.

In Mexico zijn zilveren beleggingsmunten als de Libertad veel gangbaarder dan in ons land. Zo zijn munten als de Libertad bij veel banken te verkrijgen. De populariteit bij van zilver onder Mexicanen kan verklaard worden door het feit dat er in dit land heel veel zilver is gevonden en opgegraven. De culturele binding met het grijze edelmetaal is er veel sterker dan in ons land.

Puur en inheems

De gouden Libertad munten zijn er sinds 1981. Gouden Libertads zijn altijd van puur, inheems, 24-karaats goud. In 1991 verschenen de Libertads van 1/10e en van 1/20ste Troy Ounce goud voor het eerst. Het is dit jaar voor het eerst dat de 1/10e Ounce in Proof-kwaliteit is geslagen en exclusief beschikbaar is bij Het Belgische Munthuis.

Verandering

Op de eerste jaargangen van de munten keek de godin op de voorzijde ons recht aan. In 1996 is de voorstelling veranderd. De toeschouwer kijkt nu vanuit een hoek naar de het beeld. Het lijkt thans of de godin zweeft. Zo is een onverwacht fraai ruimtelijk effect gecreëerd. Ook de zilveren Libertads van 1 kilo puur zilver hebben de ‘nieuwe’ godin op de voorzijde. De oplage wereldwijd van deze zeer gegeerde prooflike kilomunt is maar 800 exemplaren. Het Belgische Munthuis is er fier op dat wij er een beperkt aantal van het jaargang 2016 voor onze klanten hebben bemachtigd.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel