Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Een historisch moment voor de mijnwerkers

De Nobelprijs voor de Vrede is zaterdag in Oslo uitgereikt aan de Colombiaanse president Juan Manuel Santos. De dag daarna ontmoette de Colombiaanse mijnwerker Daniel Riascos de Colombiaanse president op de openingsceremonie van de traditionele Vredesprijs-tentoonstelling in het Nobel Peace Center in Oslo.

De ontmoeting werd gepland en georganiseerd door ons moederbedrijf de Samlerhuset Group in samenwerking met de Alliance for Responsible Mining / Fairmined.

Daniel was heel blij met de ontmoeting en zei:
"Alles was geweldig, de tentoonstelling en het concert. Ik heb de President kunnen ontmoeten en ik heb hem een klein cadeau kunnen geven. De ontmoeting was kort, maar ik was ongelooflijk blij op dat moment omdat Coodmilla Cooperative al zo ver is gekomen. Het was werkelijk een historisch moment voor de mijnwerkers van onze gemeenschap en ik ben trots dat ik deze mijnbouwers mag vertegenwoordigen. Het was kort, maar ontzettend belangrijk voor mij.

Ik ben dankbaar voor de uitnodiging van Samlerhuset, voor de steun van de Alliance for Responsible Mining en natuurlijk voor alle mijnwerkers die mij deze kans gaven hen te vertegenwoordigen op dit belangrijke evenement. Ook ben ik onder de indruk van de gastvrijheid van het Samlerhuset team, zonder hen had ik deze ervaring nooit gehad.”

Meer dan een medaille

Volgens Ole Bjørn Fausa, eigenaar van de Samlerhuset Group, is het initiatief en de samenwerking met de ARM meer dan een Vredesprijs-medaille. “We willen dat er kritischer wordt gekeken naar wat voor goud er wordt gebruikt door de industrie, om er uiteindelijk voor te zorgen meer en meer spelers Fairmined-goud gaan gebruiken. Op deze manier kunnen de arbeidsomstandigheden langzaam maar zeker worden verbeterd én wordt het milieu goed beschermd.

Bezoek aan Colombia

Ole heeft samen met een aantal collega’s een Fairmined gecertificeerde goudmijn in Colombia bezocht. Hier sprak hij met verschillende Colombiaanse mijnbouwers en media (zie foto).

Als onderdeel van de Samlerhuset Group ondersteunt Het Belgische Munthuis natuurlijk ook dit initiatief. Een vertegenwoordiging van ons bedrijf is op dit moment in Oslo om te bespreken wat wij volgend jaar met Fairmined-goud kunnen doen.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel