Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Een hartverscheurend verhaal vereeuwigd op de Libertad

De Mexicaanse Libertad in zilver is wereldberoemd. Bij de introductie in 1982 was het een primeur: ‘s werelds eerste beleggingsmunt in zilver. Tegenwoordig is de munt nog altijd enorm populair als verzamelobject. Dit heeft alles te maken met de ongekende schoonheid van de Godin van de Overwinning op de voorzijde. Maar weinig verzamelaars kennen echter ook het uitzonderlijk liefdesverhaal dat schuil gaat achter het motief.

De 2 vulkanen op de achtergrond vertellen één van de belangrijkste volksverhalen. Een verhaal over moed, strijd en vooral liefde.

Popocatepetl en Iztaccíhuatl

Het majestueuze uitzicht op 2 van de grootste vulkanen van het continent - Popocatepetl en Iztaccíhuatl – heeft de volkeren die op de plek wonen waar vandaag de dag Mexico Stad ligt eeuwen lang geïnspireerd.

Duizenden jaren geleden toen de Azteken het voor het zeggen hadden in de Vallei van Mexico woedde er felle gevechten tussen naburige stammen. Het was toen dat het hoofd van de Tlaxcaltecas, bittere vijanden van de Azteken, moe van de verschrikkelijke onderdrukking, besloten om te vechten voor de vrijheid van zijn volk.

De mooiste prinses

Het opperhoofd had een dochter genaamd Iztaccíhuatl. Zij was de mooiste van alle prinsessen en verlieft op Popocatepetl, één van dapperste strijders van de stam. De 2 waren smoor verliefd. Voordat Popocatepetl vertrok om te vechten tegen de Azteken vroeg hij het opperhoofd om de hand van Iztaccíhuatl. Het opperhoofd beloofde zijn zegen te geven wanneer Popocatepetl als overwinnaar wist terug te keren van het gevecht met de Azteken.

Kort nadat Popocatepetl was vertrokken overtuigde een ander jaloers lid van de stam - Tlaxcala - Prinses Iztaccíhuatl dat haar geliefde in het gevecht was overleden. Overweldigd door de tragedie stierf de prinses van verdriet. Wanneer Popocatepetl zegevierend terugkeert in de hoop zijn geliefde prinses te trouwen ontvangt hij het verschrikkelijke nieuws. Verwoest door het nieuws zwierf hij dagenlang over straat, tot hij besloot dat hij iets moest doen om haar liefde te eren en te verzekeren dat de prinses nooit zou worden vergeten.

Ware liefde

Hij stapelde 10 heuvels op tot 1 enorme berg en maakte op de top een grote graftombe onder de zon. Hij droeg de prinses in zijn armen naar de top en legde haar op de grote berg. De jonge krijger kuste liefdevol haar koude lippen, nam een rokende fakkel en knielde voor zijn geliefde om voor altijd te waken over haar eeuwige slaap.

Uiteindelijk bedekte de sneeuw hun lichamen en vormde twee majestueuze vulkanen. De legende zegt dat wanneer Popocatepetl zich zijn eeuwige liefde voor Iztaccíhuatl herinnert, zijn hart hevig begint te schudden en zijn fakkel rookt. Dat is de reden dat de Popocatepetl vulkaan tot op de dag van vandaag actief is.

De legende van Popocatepetl en Iztaccíhuatl is sinds de 14de eeuw – de hoogtijdagen van het Azteekse Rijk - doorgegeven van generatie op generatie en siert nog altijd op één van de belangrijkste beleggingsmunten ter wereld. Dit maakt de Libertad voor mij persoonlijk één van de mooiste munten ter wereld.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel