Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Nederlandse valsemunter dwingt Britse Munt tot actie

The Royal Mint brengt anderhalf miljard nieuwe 1-pond munten in omloop. Wie denkt dat deze actie te maken heeft met de aanstaande Brexit, heeft het mis. De reden van de nieuwe, twaalfkantige munt ligt bij een gewiekste Nederlandse valsemunter. Deskundigen noemen het geval de grootste en meest geavanceerde valsemunterij ooit.

De Amsterdammer Patrick O. sloeg met zijn bedrijf ‘European Central Mint’, gevestigd in een loods aan de rand van het Amsterdamse havengebied, ruim 30 miljoen valse 1-pond munten. De hypermoderne persen produceerde nepmunten van zulke hoge kwaliteit, dat de Britse Royal Mint zich genoodzaakt voelde om over te stappen op een veiligere munt. Naar schatting is 1 op de 30 1-ponden een namaak.

De Britse douane ontdekte de grootschalige fraude per toeval in 2012. Een handlanger van Patrick O. wilde op weg naar Groot-Brittannië een lading auto-onderdelen inklaren. Bij een controle troffen de douanemedewerkers onder een laag metalen carrosserieringen een enorme hoeveelheid valse munten aan. Een internationaal opsporingsteam werd geformeerd. Een Nederlands team ontdekte dat midden in de nacht vaten gevuld met munten werden verscheept vanuit de loods in Amsterdam. Eind 2013 werd een massale inval georganiseerd, wat een einde maakte aan de grootschalige valsemunterij. De nieuwste persing valse munten werd in beslag genomen, net als een vuurwapen, grote hoeveelheden munitie en drie kilo hasj. De verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten, al is het strafrechtelijk onderzoek nog in volle gang.

Vanwege de massale fraude van de Nederlandse valsemunters moeten de Britten nu massaal hun oude ponden inleveren. Per 15 oktober worden alle oude 1-pond munten ongeldig verklaard. De nieuwe 12-hoekige munt moet potentiële valsemunters het een stuk moeilijker maken. De nieuwe munt is dunner, lichter en groter dan de ronde variant. Volgens the Royal Mint is de nieuwe pond tevens de meest veilige munt ter wereld, met een ingeslagen hologram, micro-belettering en een extra verborgen veiligdheidsmaatregel.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel