Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De Zilveren Krugerrand: het neefje van een legende

Elke muntenverzamelaar en belegger kent de Krugerrand wel. De Zuid-Afrikaanse gouden beleggingsmunt was de eerste van zijn soort, ‘goud voor het gewone volk’. Er zijn weinig munten zo iconisch en herkenbaar als de Krugerrand. Het duurde dan ook niet lang tot er meer beleggingsmunten volgden. Inmiddels zijn er vele varianten op de zogenaamde bullion-munt verschenen, zowel van de gouden als de zilveren variant. De Krugerrand hield echter vast aan zijn gouden standaard. Tot nu!

De eerste zilveren Krugerrand ooit is een feit. Ter ere van het 50-jarige bestaan van de Krugerrand heeft de Zuid-Afrikaanse Munt een zilverent variant van zijn succesvolle beleggingsmunt uitgebracht. De globale vraag naar de munt bleek enorm. De strikt gelimiteerde oplage van 1.000.000 stuks is stijf uitverkocht.

De Silver Krugerrand (1 oz) 2017, zoals de munt officieel is genoemd, weegt 1 troy ounce, evenveel als zijn gouden evenknie. De populariteit van de munt lijkt nu al die van de gouden variant te evenaren. Sinds de geboorte zijn hier al meer dan 50 miljoen stuks van geslagen, en worden nog steeds fanatiek verzameld en verhandeld. Het feit dat er nu ‘slechts’ 1.000.000 zilveren Krugerrands in de omloop zijn, maakt deze nieuwe munt even zeldzaam als begeerd (ter vergelijking: van de Amerikaanse Silver Eagle beleggingsmunt zijn in 2015 47.000.000 stuks geslagen!).

Mede door het iconische ontwerp is deze munt een must voor verzamelaars. Het ontwerp is, afgezien van het jaartal en de inscriptie ‘Fyngoud’ naar ‘Fynsilver’, niet gewijzigd sinds de eerste gouden munten van de pers rolde in 1967. Helaas is het erg moeilijk om zilveren Krugerrands te bemachtigen, aangezien ze erg populair zijn. Ik heb nog een aantal lijntjes lopen bij mijn connecties om een kleine oplage in handen te krijgen. Als het mij toch lukt, hoort u het als eerste van mij!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel