Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

Deze nieuwe munten zijn wel héél bijzonder

De Canadese fluorescerende circulatiemunt

De Royal Canadian Mint heeft ter ere van de 150e verjaardag van het Noord-Amerikaanse land een zeer uitzonderlijke circulatiemunt uitgebracht. Veel Canadezen lopen sinds juni met fluorescerende munten op zak. Maar liefst drie miljoen stuks zijn er van geslagen.

De Canadezen hebben een hele serie fluorescerende munten gemaakt, maar de meest bijzondere vinden wij toch wel de ‘toonie’. De populaire munt heeft een waarde van 2 Canadese Dollar. Op de munt is het noorderlicht te zien. Dankzij een speciale inktlaag geeft het noorderlicht ook daadwerkelijk licht in het donker. Hoewel het geen unicum is dat munten licht geven, is het de eerste keer dat een dergelijke munt in circulatie is in een land.

De Australische Trilogie

Van een bijzondere munt met een hele grote oplage gaan we naar munten in uitzonderlijk kleine oplage. De Perth Mint uit Australië kondigde onlangs een trilogie aan met een oplage van één.

De trilogie is een samenwerking van twee West-Australische iconen: de eerder genoemde Perth Mint en Argyle Pink Diamonds.De drie munten zijn gemaakt met de natuurlijke schatten van het westelijke deel van het continent. Bijzondere edelmetalen – goud, platinum en rose goud – worden gebruikt om de munten te slaan, en de meest zeldzame roze en violet diamanten worden ingelegd in het eerbetoon aan het unieke erfgoed van het westen van Australië.

De drie munten:

  • -De Kookaburra munt is gemaakt van 99,99% puur goud. Het ontwerp toont twee kookaburra vogels op een hek, kijkend naar een 0,47 karaat, donkerpaars/roze diamant.
  • -De Kangaroo munt is gemaakt van 99,95% puur platinum. Op de keerzijde ziet u het iconische dier dat over de Australische Outback springt, met een 0,46 karaat donkergrijs/violet diamant.
  • -De Koala munt is gemaakt van 91,67% puur rose goud. Het ontwerp is van de Koala beer onder de eucalyptus boom, onder een 0,58 karaat intens-roze diamant.

De unieke verzameling kost 1,8 miljoen Australische Dollars. Al vanaf de eerste aankondiging bleek er veel interesse uit de internationale gemeenschap. Het kon dan ook niet lang duren voordat er een koper gevonden was.

Begin juli werd bekend gemaakt dat een anonieme koper uit Azië de serie heeft gekocht. De collectie is met toestemming van de koper nog tot eind juli te bewonderen bij de Perth Mint. Daarna gaat deze unieke trilogie naar de privé verzameling van de nieuwe eigenaar.

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel