Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De 16 meest iconische zilveren munten ter wereld

Investeren in edelmetalen wordt alsmaar populairder. En terecht. Het gevoel van een glimmende investeringsmunt in uw handen is goud waard. Zeker als het een gouden munt betreft. In een onzekere wereld zijn bullion munten bovendien een waardevol alternatief voor risicovolle beleggingen als aandelen of wanneer sparen weinig rente oplevert.

Helaas is investeren in gouden munten niet voor iedereen bereikbaar…

Voor de verzamelaar die toch edelmetaal van hoge zuiverheid in huis wil halen, is er een perfect alternatief: zilver!

De zilveren bullion munten zijn sinds de eerste uitvoering dan ook ontzettend populair. Vaak worden de munten in gigantische oplages uitgebracht, voor zeer betaalbare prijzen.

Niet alleen de waarde van het gewicht in zilver maakt investeren in deze munten de moeite waard. De ontwerpen zijn vaak zó mooi, dat ze als verzamelobject net zo waardevol zijn. De meest bijzondere motieven sieren de munten, van kunstenaars uit de hele wereld. Met een munt uit de Fabulous 16 serie haalt u een stukje van de wereld in huis.

Battle of the bullions

De mooiste zilveren investeringsmunten komen van over de hele wereld. Maar welke is de mooiste? De meest bijzondere? Volgens u de 'Silver Eagle'.

Eagle – Noord-Amerika

De Amerikaanse Silver Eagle is de officiële zilveren investeringsmunt van de Verenigde Staten. In 1986 werd hij voor het eerst geslagen door de United States Mint, en is sinds die tijd ongekend populair gebleken en gebleven. Volgens velen is de Silver Eagle zelfs de mooiste munt ooit geslagen in Amerika.


Panda - Azië

In China is de zilveren Panda munt sinds het begin in 1983 een publiekslieveling. Meerdere Chinese munthuizen hebben de Panda geslagen, de laatste varianten komen van de Shanghai Mint. De Panda is erg populair bij verzamelaars omdat het ontwerp ieder jaar wisselt, en elk jaar weer indruk maakt.

Philharmoniker - Europa

De Wiener Philharmoniker is de allereerste zilveren bullion munt uit ons eigen continent. Ze werden in 2008 door de Oostenrijkse Munt geïntroduceerd. Sindsdien heeft Europa (en de wereld) de munt omarmd. In 2011 piekte de interesse in de munt; bijna 18 miljoen (!) Phillharmonikers werden geslagen. De munt is een ode aan het legendarische Filharmonisch Orkest van Wenen.

Krugerrand – Afrika

Een heus icoon uit de numismatische wereld. De gouden Krugerrand is een van de meest bekende munten ooit, de eerste investeringsmunt ter wereld. ‘Goud voor het gewone volk’. Ter ere van het 50-jarig jubileum van deze klassieker werd dit jaar een zilveren evenknie geslagen. De zilveren Krugerrand is inmiddels goed op weg om een net zo bekend icoon te worden. Het ontwerp is ten opzichte van de gouden variant weinig veranderd, wat deze zilveren munt zeer begeerd maakt.

Kookaburra– Oceanië

Net als de Panda verandert de Australische Kookaburra haar ontwerp jaarlijks. De Kookaburra vogel, uniek voor het continent, speelt echter elk jaar de hoofdrol in het ontwerp. Sinds het begin in 1990 wordt deze munt slechts beperkt geslagen, wat het een zeldzaam verzamelobject maakt.

*Helaas konden we geen zilveren 
investeringsmunt uit Zuid-Amerika opsporen. Weet u meer dan wij? Laat het ons dan weten via (email).


De Fabulous 16, de meest iconische zilveren munten ter wereld, zijn sinds kort als serie te verzamelen bij ons. Wees er snel bij, want zoals we al zeiden: investeren in edelmetaal is populairder dan ooit!

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel