Verzamelaars beoordelen ons op Google_review_logo met 4.4 / 5 four_and_a_half_star_ranking

Inloggen

Welkom

0800 500 52

Het Belgische Munthuis

Beste klant,

Met pijn in het hart moet ik u via deze weg informeren dat wij helaas genoodzaakt zijn om onze bedrijfsactiviteiten per direct te stoppen.

U zult begrijpen dat het niet eenvoudig is geweest om deze beslissing te nemen. Ons team is altijd toegewijd geweest om u de best mogelijke service te bieden en ook tijdens de sluitingsperiode zullen we uw vragen zo goed en zo snel mogelijk beantwoorden.

We zijn u ongelooflijk dankbaar voor uw vertrouwen en uw klandizie in de voorbije jaren.

En hoewel deze reis voor ons nu eindigt, hebben wij er alle vertrouwen in dat uw passie voor munten en numismatiek u zal blijven boeien. 

Wij wensen u veel succes en vooral veel plezier met uw geweldige hobby.

Met vriendelijke groet,

Het Belgische Munthuis

De top 5 populairste verzamelgebieden van België

U, de Belgische verzamelaar, verzamelt graag. Maar wat verzamelt u het liefst? Wij doken in onze bestanden, en maakte een lijst van de vijf populairste verzamelgebieden van België. Sommigen verraste ons, sommigen konden we vantevoren wel raden, maar allen zijn het zeer bijzondere verzamelgebieden. We tellen af van nummer 5, beginnend bij de Gouden Eeuw van de gouden munt:

5. Investeringsmunten

Investeren in goud en zilver is populair. Ontzettend populair. Sommige van de meest iconische munten ter wereld behoren ook tot deze categorie. Denk maar eens aan de Krugerrand of de Silver Eagle (onlangs door België verkozen als mooiste zilveren investeringsmunt).
Naast dat deze munten een altijd gegarandeerde nominale waarde hebben, zijn deze stukken ook vanwege hun fraaie ontwerpen zeer waardevol. Investeringsmunten staan met recht bovenaan het wereldtoneel als het gaat om munten verzamelen.
In deze lijst stokt de investeringsmunt echter op een respectabele vijfde plek.

4. Munten van de Gouden Eeuw

De Gouden Eeuw voor gouden munten is de periode tussen 1800 en 1914. Een tijd van relatieve vrede, toenemend technisch vernuft en groeiende welvaart.
In deze tijd  werden de meest uitzonderlijke gouden munten geslagen, met goud dat gewonnen was uit één van de vele goudkoortsen.
Munten uit de Gouden Eeuw zijn veelgezochte stukken, zo ook onder de Belgische verzamelaar.

3. Koninklijke herdenkingsuitgiften

Onze meest geliefde vorsten sieren deze prachtige kunstwerken. Deze herdenkingsuitgiften, vaak in bijzonder lage oplages, zijn een must-have voor de verzamelaar met een liefde voor het Belgische Koningshuis.
Oorlogskoningen en gerespecteerde koninginnen; deze uitgiften horen thuis in elke Belgische verzameling.
En daar bent u het ogenschijnlijk mee eens, gezien de derde plek in deze lijst!

2. € 2 Herdenkingsmunten

Op nummer 2 staan de eeuwig populaire € 2 herdenkingsmunten. Wist u dat elk Euroland slechts 2 herdenkingseuro’s per jaar mag uitgeven? Deze bijzondere munten komen vaak in zeer beperkte oplages uit.
Toch zijn er ontzettend veel landen die herdenkingseuro’s uitbrengen. Een droom voor elke verzamelaar! Dit, gecombineerd met de mooiste ontwerpen en verhalen, maken € 2 herdenkingsmunten het spannendste en meest diverse verzamelgebied van deze tijd.
Wilt u een prachtige uncirculated herdenkingseuro, bent u bij Het Belgische Munthuis aan het juiste adres.

1. Groote Oorlog munten

Het populairste verzamelthema van dit moment is zonder enige twijfel de Groote Oorlog. Al vier jaar lang worden er een ongekend aantal munten met als thema Groote Oorlog verzameld. Dit jaar kent dit thema zijn absolute hoogtepunt. U maakt hier deel van uit met uw In Flanders Fields Museum Crown! Een must-have. Net als de officiële In Flanders Fields Museum Crown Collectie

Skarbnica NaradowaMynthuset SverigeNarodni PokladniceLondon Mint OfficeSamlerhuset NorgeLatvijas Monetu NamsSuomen MonetaEesti Mundiari

Session pixel