Het eerste dubbelportret van Filip en Mathilde in massief goud

Kwaliteit: Proof | Oplage: 9.999 | Officiële dubbelportret van Filip en Mathilde

Start van de 'De Koninklijke Dubbelportretten in Goud' collectie

Start van de 'De Koninklijke Dubbelportretten in Goud' collectie

Nu beschikbaar bij het Belgisch Munthuis:

  • Het officiële dubbelportret van Filip en Mathilde
  • Geslagen in massief 14-karaats goud(585/1000)
  • Hoogste verzamelkwaliteit: Proof!
  • Voor en achterzijde zijn exclusief voor Het Belgische Munthuis ontworpen door gerenommeerd medailleur Elles Kloosterman
  • Een direct voordeel van maar liefst €120 en alle voordelen van onze speciale Reserveringsservice als GRATIS luxe accessoires

 

  • Type: Start van een reeks
  • Beschikbaarheid: Laatste exemplaren
Normaal € 219,95
Nu slechts: € 99,95

Koninklijke dubbelportretten, een eeuwenoude traditie
De vroegste munten verschenen in de 6de eeuw voor Christus uit Lydië (het huidige Syrië). Deze muntstukken, geslagen uit elektrum (een legering van goud en zilver), hadden vaak afbeeldingen van dieren zoals leeuwen en vissen. Tegen de 5de eeuw werden meer en meer menselijke figuren afgebeeld, waarvan we velen tegenwoordig niet meer kunnen identificeren. Een gezicht op een munt hebben betekende (h)erkenning in alle uithoeken van het rijk. Voor een koning was het de perfecte manier om zijn macht en invloed te laten zien.

Pas in de 1ste eeuw v. Chr. werden munten geslagen met een dubbelportret. 
Waarschijnlijk duurde het zo lang omdat er veel vaardigheden bij het graveren van twee portretten kwamen kijken, of misschien bedacht men het idee pas toen.

Ons land bracht tussen 1880 en 1999 een zevental munten uit met dubbelportretten. Deze zeven dubbelportretten met onze vorsten waren tot nu van zilver. Het Belgische Munthuis is geboeid door het verschijnsel van de dubbelportretten. Het introduceert daarom de reeks “De Koninklijke Dubbelportretten in Goud”. De eerste uitgifte is gewijd aan Koning Filip en Koningin Mathilde!


Het Koninklijk echtpaar
Filip en Mathilde zijn sinds 23 juli 2013 Koning en Koningin der Belgen. Vader Albert II droeg op die dag zijn kroon over aan zijn oudste zoon, tot dan Kroonprins Filip. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een Koninklijke vader vrijwillig plaats maakte voor zijn zoon. Koning Albert was op dat moment 78 jaar oud. Geen andere Belgische Koning hee­ deze hoge lee­ftijd gehaald terwijl hij nog in functie was. Albert II was al 62 jaar toen hij als Koning aantrad. Filip besteeg de troon op de relatief rijpe leeftijd van 53 jaar. Hij was na een lange voorbereidingstijd in binnen- en buitenland helemaal klaar voor het Koningschap. Hij staat voor ons land symbol voor de Belgische eenheid. Op een rustige en ingetogen manier benadrukt hij wat ons als Belgen verenigt. In 1999 trouwde hij jonkvrouwe later gravin Mathilde d’Udekem d’Acoz. Mathilde is de eerste Belgische Koningin die zelf een academische graad behaalde. Zij is licentiaat in de psychologie. Zij verwierf de titel aan de Universiteit van Leuven. Mathilde had voordat zij met Kroonprins Filip trouwde een eigen praktijk voor logopedie. Zij verleent met haar natuurlijke gratie en elegantie glans aan het Koningschap van haar man.

Normaal€ 219,95
Nu slechts:€ 99,95
Specificaties
Oplage:
9.999
Metaal:
Goud (585/1000)
Gewicht:
2 gram
Land van uitfifte:
België
Kwaliteit:
Proof
Formaat:
18 mm
Voorzijde:
Filip & Mathilde
Keerzijde:
Staatswapen Belgie

ALLE VOORDELEN VAN ONZE SPECIALE RESERVERINGSSERVICE
Uw massief 14-karaats gouden dubbelportret Koning Filip en Koningin Mathilde maakt deel uit van de reeks ‘De Koninklijke Dubbelportretten in Goud’. Elk van deze uitgiften heeft een strikt gelimiteerde oplage en brengt een exclusief eerbetoon aan één van de Belgische Koningen en hun Koninginnen. Elk exemplaar is:

- Geslagen in de absolute topkwaliteit Proof
- Gemaakt op 2 gram massief 14-karaats goud
- Geslagen op een royale diameter van 18 mm

Verzilver uw kennismakingskorting van €120 direct en profiteer van nog meer voordeel!

De kennismakingsaanbod geeft u niet alleen recht op de speciale privilegeprijs. Door uw dubbelportret Koning Filip en Koningin Mathilde te reserveren, verzilvert u een extra voordeel: u maakt gebruik van onze speciale Reserveringsservice. U ontvangt hierdoor als eerste de andere dubbelportretten vrijblijvend op zicht. Welke dubbelportretten dit zijn kunt u onderaan deze pagina vinden.

100% zonder risico dankzij onze ‘tevreden of geld terug garantie’
Met onze speciale Reserveringsservice loopt u geen enkel risico. Voortaan ontvangt u maandelijks geheel vrijblijvend een dubbelportret op zicht, zonder enige aankoopverplichting. U betaalt alleen indien u de uitgifte wenst te behouden. Als u een uitgifte niet wenst te houden, neemt u binnen de 14 dagen contact op met onze Klantendienst. Zij helpen uw bestelling veilig en kosteloos terug te sturen. Zonder discussie.

Wel verkrijgt u hiermee de mogelijkheid een prachtige reeks exclusieve uitgiften op te bouwen die zijn gelijke niet kent. Voor het eerst is het mogelijk ‘De Koninklijke Dubbelportretten in Goud’ vereeuwigd in massief 14-karaats goud te verzamelen.

Ook vele GRATIS ACCESSOIRES zijn onderdeel van onze speciale Reserveringsservice:

- GRATIS persoonlijk Certificaat van Eigendom bij uw eerste uitgifte
- GRATIS informatieboekje over de geschiedenis van Dubbelportretten bij uw eerste uitgifte
- GRATIS Officieel Certificaat van Echtheid bij elke uitgifte
- GRATIS beschermende muntcapsule met luxe magneetsluiting voor elke uitgifte
- GRATIS een luxe presentatiecassette bij uw tweede uitgifte

Verzilver uw korting ter waarde van €120 vandaag nog!
U profiteert direct van alle voordelen van dit aanbod, waaronder de exclusieve privilegeprijs van slechts € 99,95 en gratis verzending van uw massief gouden 14-karaats dubbelportret van Koning Filip en Koningin Mathilde.

Let op: dit aanbod is slechts geldig zolang de voorraad strekt.