Bestel nu deze prachtige Euro Herdenkingsmunt uit Vaticaanstad, een geweldige aanvulling voor elke (Euro)muntverzameling

  • Originele 2 Euro Herdenkingsmunt, Vaticaanstad 2016
  • Ter ere van het jaar der Barmhartigheid 2016
  • Strikt gelimiteerd op 80.000 stuks wereldwijd
  • In de hoge BU-kwaliteit, zo van de Vaticaanse Munt in uw verzameling
  • Geleverd in de originele hoogwaardige coincard van Vaticaanstad

Over uw prachtige Euro Herdenkingsmunt
Deze 2 Euro Herdenkingsmunt is in 2016 uitgegeven door Vaticaanstad ter ere van Het jaar der Barmhartigheid. Op de munt een werk van Mariangela Crisciotti. Het toont de heilige Martinus van Tours, een soldaat van de Romeinse keizerlijke garde. Tijdens een reis te paard kwam hij een arme, dun geklede man tegen die rilde van de kou. Met zijn zwaard sneed hij een deel van zijn mantel af en gaf het aan de arme koude man.

De afbeelding herinnerend aan de woorden van Jezus: "Ik was naakt en je gaf me kleding". Volgens de overlevering verscheen Jezus de nacht na deze gebeurtenis in een droom aan Sint-Maarten. Als een arme man met de mantel en zei Hij: "Maarten, tot nu toe slechts een catechumeen, heeft mij bedekt met zijn mantel". Toen Sint-Maarten wakker werd, vond hij zijn mantel op wonderbaarlijke wijze intact en besloot hij zich te laten dopen en zijn leven voort te zetten onder de vlag van Christus.

Bestel nu 1 van 35 beschikbare € 2 Herdenkingsmunten met dit prachtige motief. De gewilde munt in BU-kwaliteit wordt geleverd in de originele Vaticaanse coincard.

Specificaties
Metaal:
Koper / nikkel
Jaar van uitgifte:
2016
Land van uitgifte:
Vaticaanstad
Kwaliteit:
Brilliant uncirculated
Nominale waarde:
2 euro
Diameter:
25.75mm
Gewicht:
8.5 gram
Voorzijde:
Jaar van de Barmhartigheid
Achterzijde:
Land van uitgifte, Nominale waarde
Oplage:
80.000 wereldwijd