Bestel nu uw complete zilveren halve Dollar set, u ontvangt dan het volgende thuis:

  • Een complete set van 6 historische originele zilveren halve Dollars (1892 - 1947)
  • Zes zeldzame en bijzondere Dollars uit de tijd dat Amerika tot een wereldmacht uitgroeide
  • 4 Herdenkingsmunten en 2 gewilde circulatie munten
  • Elke munt heeft een diameter van 30,6mm en is geslagen in 12,5 gram zilver
  • Elke munt is in een capsule verpakt en voorzien van Certificaat van Echtheid
  • U ontvangt de set compleet in een presentatiemap en met Certificaat van Eigendom
  • Betaal nu in 3 termijnen zonder extra kosten, u ontvangt uw set direct vrijblijvend op zicht
  • Bestel zonder risico met onze niet-goed-geld-terug-zonder-discussie-garantie

Uw prachtige zilveren halve Dollar set bevat de volgende zeldzame gewilde munten:

½ Dollar Liberty head/Barber – In 1890 had de halve Dollar al 50 jaar lang de ‘Seated Liberty’ op de voorzijde. Hoog tijd voor een nieuw ontwerp, dit ontwerp kwam van de Hoofdgraveur van de Amerikaanse Munt, Charles Edward Barber. Hij ontwierp dit klassieke strak vormgegeven hoofd van Liberty dat tussen 1892 – 1915 op de halve Dollar werd geslagen.

½ Dollar Walking Liberty – De opvolger van de Barber halve Dollar. Omdat de Amerikaanse Muntwet voorschreef dat een munt na 25 jaar vervangen moest worden, moest er na 24 jaar een nieuw ontwerp komen. Weimans “Walking Liberty” geldt als één van de mooiste Amerikaanse munten allertijden.

½ Dollar Monroe Doctrine - In 1823 hield James Monroe, vijfde President van de V.S. een belangrijke rede in het Congres. Deze munt werd in 1923 ter ere van het 100 jarig jubileum van die rede uitgegeven. De keerzijde is heel bijzonder, Noord- en Zuid Amerika worden afgebeeld als vrouwfiguren die elkaar de hand reiken ter hoogte van Panama.

½ Dollar Sesquicentennial – In 1926 uitgegeven munt ter ere van 150 jaar Verenigde Staten. De voorzijde toont een dubbelportret van George Washington en de toenmalige President Calvin Coolidge. De keerzijde bevat de beroemde Liberty Bell van Philadelphia. Op 8 juli 1776 riep deze klok de burgers op om te komen luisteren naar het voorlezen van de Onafhankelijkheidsverklaring.

½ Dollar Stone Mountain – Halve dollar uit 1925. De Stone Mountain ligt in Georgia. In de berg is een relief uitgehouwen dat de moed prijst van de soldaten van de Zuidelijke Confederatie van de V.S. De munt werd geslagen om het gedenkteken te financieren. Je kon hem voor een dollar kopen, de overige 50 cent was een bijdrage aan de bouw van het reliëf.

½ Dollar Booker T. Washington - De eerste Amerikaanse munt ooit gemaakt door een Afro-Amerikaan. Hij eert Booker T. Washington (1856-1915), een belangrijke voorvechter voor betere rechten voor zwarte Amerikanen. Washington werd als slaaf geboren, de “T” in zijn naam staat voor Taliaferro, de naam van zijn eigenaar. Hij zou uitgroeien tot één van de belangrijkste voormannen van de zwarte Amerikanen. Op de keerzijde de Hall of Fame in New York, de erehal waarin Washington is opgenomen.

Alle munten in de set hebben een diameter van 30,6mm en zijn geslagen in 12,5 gram massief .900 zuiver zilver. Bestel nu deze prachtige complete set!

Specificaties
Land van Uitgifte:
Verenigde Staten van Amerika
Jaar van Uitgifte:
1892 - 1947
Metaal:
Massief zilver (.900)
Nominale waarde:
6 Halve dollars
Kwaliteit:
Fraai /Zeer Fraai / Prachtig
Gewicht:
12.5 gram per stuk
Diameter:
30.6 mm