Wij bieden u vandaag de kans om deze zeer exclusieve, klassieke munt aan uw verzameling toe te voegen voor slechts € 725. Optioneel kunt u de munt ook in 2 termijnen van € 362,50 betalen. Stel 1 van de slechts 17 beschikbare exemplaren veilig voor uw verzameling door direct online te reserveren!

De munt die u als één van de weinige verzamelaars in België vandaag aan uw verzameling kunt toevoegen, is een massief zilveren Tetradrachme.
‘Tetradrachme’ betekent 4 drachme en is daarmee 1 van de grootste zilveren munten uit de Antieke Wereld.

De voorzijde toont het portret van Heracles. Een Griekse held die als god werd vereerd en door de combinatie van kracht en een flinke dosis slimheidmachtige daden kon verrichten.

De keerzijde toont zijn vader, oppergod Zeus, gezeten op een troon met in de ene hand een Arend en in de andere hand een Scepter. Heracles stond bekend als de bevrijder van de mensheid en het is aannemelijk dat Alexander zich wilde presenteren als een tweede Heracles; een bevrijder van de mensheid.

Ondanks de zeer respectabele leeftijd van de munt heeft deze de kwalificatie ‘zeer fraai’ gekregen, wat uitzonderlijk is voor een munt van duizenden jaren oud.

Specificaties
Kwaliteit:
Zeer fraai
Metaal:
Zilver
Jaar van Uitgifte:
336-323 BC
Land van Uitgifte:
Macedonië
Nominale waarde:
Tetradrachme
Gewicht:
17.80 gram
Diameter:
26 mm
Voorzijde:
Head of Heracles in lion skin facing right
Keerzijde:
Zeus enthroned, holding eagle and scepter