De gouden Liberty Head $1 Dollar, type 1 1849-1854

De gouden Dollar die het gouden Dollar tijdperk startte. 40 jaar lang zou de Amerikaanse $1 Dollar in goud worden geslagen. De enorme goudvondsten tijdens de California Gold Rush maakte dit mogelijk. Met deze prachtige Liberty Head $1 Dollar als eerste resultaat. 

Bestel nu deze prachtige gouden Dollar munt! Een historische munt die in geen enkele verzameling mag ontbreken. Een unieke kans om een originele 165 jaar oude gouden dollar te bemachtigen die bovendien gemaakt is van echt goudkoorts goud...

Over deze historische Dollar

 • Originele 21.6-karaat massief gouden $1 Dollar Liberty Head 1849-1854 type 1
 • In de verzamelkwaliteit: Zeer fraai (uitzonderlijk voor oude dollars!)
 • Nooit eerder beschikbaar als onderdeel van onze unieke Reserveringsservice
 • Wordt geleverd in een luxe verzamelmap samen met een boek met spannende achtergrondverhalen
 • Inclusief Certificaat van Echtheid en Certifiaat van Eigendom

Ik bied u vandaag de meest betaalbare manier om een originele gouden Dollar aan uw verzameling toe te voegen. U kunt deze munt nu met € 200,- korting bestellen en betaalt dan slechts € 299,- voor deze prachtige originele goudkoorts dollar.

Specificaties
Kwaliteit:
Zeer fraai
Metaal:
Massief 21,6 karaats goud (900/1000)
Jaar van Uitgifte:
Type 1: 1849-1854
Land van Uitgifte:
Verenigde Staten
Nominale waarde:
1 Dollar
Gewicht:
1,672 gram
Diameter:
13 mm
Voorzijde:
Liberty Head en de 13 sterren van de Unie
Keerzijde:
Nominale waarde en jaartal binnen krans - Omschrift: United States of America
Munthuis:
Philadelphia

Een uitzonderlijk service: ‘Amerikaans goud’

Verzamelaars in België kunnen nu geheel gratis gebruikmaken van het uitgebreide netwerk van Europese topnumismaten van Het Belgische Munthuis. Zij helpen u om gratis en vrijblijvend een prachtige collectie rondom het historische thema "Amerikaans goud" samen te stellen.

U bent tot niets verplicht! Dit zijn onze zekerheden:

 • 100% vrijblijvend!
 • Verzamelen doet u altijd in uw eigen tempo.
 • U bepaalt hoeveel en welke munten uit deze collectie u aan uw verzameling toevoegt.
 • U krijgt altijd de kans om elke munt vrijblijvend thuis op zicht te ontvangen.
 • Wilt u een munt niet aan uw verzameling toevoegen, neemt u contact op met onze Klantendienst
 • Retourneren is altijd kosteloos.

Het erfgoed van de V.S.

De grote goudvondsten tijdens de Gold rush in California zorgde voor de rijkste periode ooit voor ons als muntliefhebbers: Het tijdperk van de gouden Dollar munten. Het waren gouden dagen voor deze gouden munt.

Het vinden van de meest iconische dollars in een hoge verzamelkwaliteit is echter nog altijd een grote uitdaging en een zeer tijdrovende bezigheid. Het zijn stuk voor stuk originele munten van 100 tot 165 jaar oud. Velen zijn verloren gegaan tijdens de Wereldoorlogen of omgesmolten voor hun hoge goudwaarde tijdens één van de grote economische crisissen die de V.S. heeft gezien. Amerikaanse Dollars zijn daarnaast zonder twijfel het populairste verzamelgebied in de numismatiek. Er is dan ook erg veel vraag naar fraaie originele exemplaren.

Reserveringsservice

Door vandaag uw voordeel van maar liefst € 200 op één van de allergrootste gouden iconen uit de geschiedenis van de Amerikaanse gouden Dollars te verzilveren ontvangt u tevens exclusieve toegang tot het netwerk van Het Belgische Munthuis. Wij zullen kosteloos ons netwerk van Europese topnumismaten inzetten om ervoor te zorgen dat u de 5 grootste iconen uit het Gouden Dollar tijdperkt compleet kunt verzamelen. 

De collectie

De beoogde munten voor deze nieuwe collectie "Amerikaans goud" zijn de onderstaande munten. Vanwege de kwaliteitseisen die wij stellen aan de individuele exemplaren, maar ook vanwege de zeldzaamheid van deze munten. Kunnen wij niet exact de frequentie aangeven waarmee we u een munt kunnen leveren. Wij streven ernaar om u maandelijks één van de 4 volgende exemplaren 100% vrijblijvend te kunnen leveren. De volgorde van levering kan afwijken in verband met de beschikbaarheid. De prijzen van de verschillende iconische munten liggen tussen de € 499 en  € 1399 al naar gelang de zeldzaamheid en de goudwaarde. 

De Munten in de collectie

 • $ 1 Liberty Head Type 1
 • $ 2,5 Indian Head of $ 2,5 Liberty Head
 • $ 5 Liberty Head with motto
 • $ 10 Indian Head no motto
 • $ 10 Liberty Head with motto

Gratis extra's bij de collectie

 • U ontvangt bij de eerste levering gratis een prachtige luxe cassette om de collectie Amerikaans goud in op te bergen
 • U ontvangt tevens bij uw eerste levering een gratis boek "Amerikaans goud" met de spannende verhalen achter de munten uit deze collectie
 • U ontvangt bij elke munt een Certificaat van Echtheid en een Certificaat van Eigendom.

Glorietijd van de gouden Dollar

De iconische reeks munten uit het "Amerikaans goud" tijdperk zijn stuk voor stuk kleine kunststukjes. Het zijn de rechtstreekse getuigen van een tijd waarin zij zijn geslagen. U spaart met deze collectie een prachtige complete set bij elkaar die een mooi beeld schetst van een tijd waarin haast alles mogelijk leek door de grote goudvondsten die er werden gedaan.