Een kostbaar pronkstuk nu voor u beschikbaar

In 1795 werd de allereerste gouden Dollar van Amerika geslagen; de Half Eagle. Deze denominatie zou één van de langstuitgegeven Dollars worden en uitgroeien tot één van de meest invloedrijke munten ooit. Het is daarom logisch dat dit gouden zwaargewicht (maar liefst 8,359 gram) ook tot de meest gegeerde munten ter wereld hoort.

Serieuze schaarste speelt een grote rol hierin. Dit komt doordat de Verenigde Staten in 1933 de Gouden Standaard ophief. Alle gouden munten werden teruggeroepen zodat deze konden worden gesmolten. Het bezitten ervan was een serieuze wetsovertreding.

Als gevolg hiervan wordt tot op de dag van vandaag beweerd dat slechts 1% van de Amerikaanse munten van voor 1933 nog bestaan. Een nog kleiner percentage is daadwerkelijk bewaard gebleven in hoge verzamelkwaliteit, zoals het exemplaar in de video met numismaat Klaas Dijkhuizen.

De vraag naar Gouden 5 Dollars is altijd ongekend hoog. Wij zijn daarom verheugd dat wij 15 exemplaren beschikbaar hebben voor onze verzamelaars. Omdat u één van de meest fervente verzamelaars bent in dit thema, hoort bij het zeer selecte groepje dat als allereerst een uitnodiging ontvangt om 1 exemplaar te bemachtigen.

Bent u 1 van de gelukkigen? Bemachtig vandaag nog dit internationaal geroemde motief met bijbehorende luxe accessoires voor slechts 798 euro (betaling in 3 termijnen is mogelijk, dit selecteert u middels de optie rechts in beeld).

Specificaties
Kwaliteit:
Zeer Fraai
Metaal:
Massief 21.36 karaats goud (.900)
Jaar van Uitgifte:
1866 - 1906
Land van Uitgifte:
Verenigde Staten van Amerika
Nominale waarde:
5 Dollar
Gewicht:
8,359 gram
Voorzijde:
Gouden Liberty Head
Keerzijde:
De Amerikaanse Adelaar