De massief gouden 20 Frank – Albert I uit 1914 is werkelijk een uitzonderlijke munt. Er is geen verzamelaar ter wereld die deze munt niet graag aan zijn verzameling zou toevoegen.

Het is de eerste en direct ook de enige gouden 20 Frank Albert I ooit geslagen. Onze Koning is op deze munt geportretteerd in zijn militaire uniform. Niet geheel ongebruikelijk in deze tijd van oplopende spanningen in Europa maar toch tamelijk zeldzaam dat een vorst in uniform wordt geportretteerd. Na de oorlog was goud kostbaar er kwamen dan ook geen herslagen of nieuwe exemplaren.  

Wat u krijgt wanneer u deze unieke munt nu bestelt:

  • Originele massief gouden 20 Frank Albert I uit 1914
  • Maar liefst 6,45 gram goud (900/1000)
  • Zeer zeldzame munt, van alle 20 Frank munten is slechts 0,85% een Albert I
  • Koning Albert I geportretteerd in zijn militaire uniform
  • Uniek dat een munt van ruim 100 jaar oud in de kwaliteit "zeer fraai" wordt aangeboden
  • U profiteert van onze Reserveringsservice waarmee u snel een complete en unieke collectie met zeldzame originele gouden Belgische munten kunt verzamelen
  • Nederlandstalig rondschrift – Albert Koning der Belgen 
  • GRATIS accessoires zoals een officieel Certificaat van Echtheid en uw Certificaat van Eigendom;

Specificaties
Jaar van Uitgifte:
1914
Land van Uitgifte:
België
Nominale waarde:
20 Belgische Frank
Metaal:
Massief goud (900/1000)
Diameter:
21 mm
Gewicht:
6,45 gram
Kwaliteit:
Zeer fraai
Voorzijde:
Portret van Koning Albert I naar links
Keerzijde:
Wapen van België, nominale waarde en jaartal

Hiermee bent u in staat met het grootste gemak de reeks Koninklijk Belgisch Goud van Weleer te verzamelen. U ontvangt als eerste, eenmaal per maand de andere originele massief gouden Belgische munten uit de reeks voor slechts € 598 per munt (gratis verzending). U verplicht zich tot niets en betaalt alleen indien u de munt wenst te behouden. Als u een munt niet wenst te houden, neemt u binnen 14 dagen contact op met onze Klantendienst. Zij helpen uw bestelling veilig en kosteloos terug te sturen. U kunt de Reserveringsservice te allen tijde direct stopzetten.

Bovendien ontvangt u direct GRATIS ACCESSOIRES.
U ontvangt een officieel Certificaat van Echtheid bij elke levering en een Certificaat van Eigendom bij uw eerste levering. Een luxe verzamelkoffer bij uw tweede levering.

Overige munten uit de collectie Koninklijk Belgisch Goud van Weleer
De collectie ‘Koninklijk Belgisch Goud van Weleer’ bevat originele authentieke exemplaren van de gouden Belgische munten geslagen tussen 1865 en 1914. De munten zijn allen geslagen in massief goud (900/1000) en zijn van de hoogst beschikbare kwaliteit. Doordat veel munten in het verleden zijn omgesmolten, in sieraden zijn verwerkt dan wel door verzamelaars vastgehouden worden, zijn de meeste munten uit de collectie zeer schaars.

Het Belgische Munthuis zal er alles aan doen, om voor u de collectie ‘Koninklijk Belgisch Goud van Weleer’ compleet te verzamelen. Alle munten worden in een beschermende capsule geleverd, samen met een elegante cassette om de volledige collectie in te bewaren. De gouden munten zijn stuk voor stuk van de hoogst mogelijke kwaliteit. Bij elke munt zit een Certificaat dat de echtheid ervan bewijst. Het Belgische Munthuis waarborgt, zonder tijdslimiet of andere beperkingen, dat iedere munt in deze collectie authentiek is.