De eerste munt van Jezus Christus!
Deze originele bronzen Romeinse munt van bijna 1800 jaar oud is gelagen in de tijd van Constantijn de Grote, de eerste Christelijke Keizer van Rome.

Zonnegod wordt Zoon van God
De keerzijde van de munt toont voor de allereerste keer ooit een voorstelling van Jezus Christus. De opgestane zon/zoon. Op de vroegste Romeinse munten werd de Heidense God Sol op de keerzijde getoond. De stralenkrans van Sol wordt hier op deze munt de Halo van Christus. Net zoals de Zonnegod (Sol) de Zoon van God is geworden op deze historische bronzen munt.

Sleutelfiguur in de ontwikkeling van het Christendom
Constantijn de Grote was een sleutelfiguur in de ontwikkeling van het Christendom. Hij stond het Christendom toe in het Romeinse Rijk en maakte daarmee een einde aan de Christenvervolging.

Hij zou de eerste Christelijke Keizer worden nadat hij zich, kort voor zijn dood – zoals toen gebruikelijk was – liet dopen. Hij bepaalde tevens dat de Zondag de rustdag zou worden in zijn Rijk en hij gaf opdracht tot de bouw van talloze monumentale kerken waaronder de St. Pieterbasiliek in Rome, de Aya Sofia in Istanbul en de Heilige Grafkerk in Jeruzalem.

Specificaties
Metaal:
Brons
Voorzijde:
Constantijn de Grote
Keerzijde:
De god Sol, de Zon, als dienaar en symbool van de Keizer, de verbeelding van Constantijns concept van Jezus, de opkomende zon/zoon