De elfde van de elfde, een dag die ieder jaar weer speciaal is. Op die dag vieren wij het tekenen van de Wapenstilstand die het einde van de Eerste Wereldoorlog inluidde. Deze dag laat ons nadenken over de offers die zoveel Belgen hebben gebracht. Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat het iconische monument van het Graf van de Onbekende Soldaat door Koning Albert I in Brussel werd ingewijd. Ook bij het Belgische Munthuis staan wij hierbij stil, en u kunt dat ook doen!

Exclusieve Goudbaren Set

Daarom brengen wij exclusief een zeer memorabele en gelimiteerde 100 jaar Graf van de Onbekende Soldaat Set uit. De set bestaat uit twee goudbaren, één van 5 gram en één van 2,5 gram. Samen vormen ze de Congreskolom in Brussel, de plek die ons al 100 jaar herinnert aan de helden van toen. Daarbovenop is elke set uniek genummerd!

Bestel direct en u ontvangt:

  • Gouden ode aan de helden van toen
  • Totaal 7,5 gram aan 24-karaats goud
  • Slechts 100 sets beschikbaar voor heel België
  • Officiële munten
  • Prachtig gedetailleerde bedrukking
  • Elke set is uniek genummerd

Voor ‘T Vaderland

De twee goudbaren zijn omlijst met een oude postkaart van het monument, de baren passen precies op de plek waar de Congreskolom staat. Daarnaast bevat elke baar de welbekende klaproos, het enige wat nog groeide op de slagvelden van België. Als laatste is de datum 11.11 te zien, de datum van de wapenstilstandsdag. De goudbaren worden geleverd in een prachtige cassette inclusief achtergrondinformatie. Daarnaast krijgt u bij de set een unieke 100 jaar Graf van de Onbekende Soldaat Postzegel!

Specificaties
Land van uitgifte:
Gibraltar
Jaar van uitgifte:
2022
Metaal:
Massief 24-karaats goud
Kwaliteit:
Proof
Nominale waarde:
2,5 en 5 NZD
Gewicht:
2,5 en 5 Gram
Afmetingen:
14 x 24 mm
Limitering:
100 sets uniek genummerd