NL | FR

€2-Herdenkingsmunt ter ere van de 90ste sterfdag van legendarische componist Puccini

San Marino’s tweede Herdenkingseuro van 2014 werd opgedragen aan de 90ste sterfdag van meestercomponist Giacomo Puccini. Hij was een Italiaanse componist wiens opera’s tot de mooiste ter wereld behoren. Puccini wordt meer dan eens vergeleken met de grootste componist die Italië ooit heeft gekend: Verdi.

Telkens weer wordt iedere Herdenkingseuro in heel Europa met grote belangstelling ontvangen, maar de uitgiften van San Marino zijn de absolute topstukken!

Deze prachtige 2 euro is nu al een echt collectors-item en dat zal met de jaren alleen nog maar toenemen. Met een strikt gelimiteerde – en zéér lage – oplage van slechts 100.000 exemplaren wereldwijd raden wij u aan vlug te reserveren! Geslagen in hoge verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated.

Wacht niet langer en bemachtig dit prachtige exemplaar vandaag nog! Slechts 20 beschikbaar.

Voorraad beperkt

€ 79,95
 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

PUCCINI
Puccini werd geboren in Lucca in een familie die generaties beroepsmusici heeft voortgebracht. Toen hij vijf was, overleed zijn vader. Voor zijn muzikale opleiding werd hij naar zijn oom Fortunato Magi gestuurd, die hem een slechte en ongedisciplineerde leerling vond.

Puccini groeide op tot een levensgenieter die een opera schreef als hij krap bij kas zat. Dat beklemtoont ook zijn genialiteit: hij leek op bevel meesterlijke opera's uit zijn mouw te kunnen schudden. Maar eenmaal aan het werk stortte hij zich volledig in een nieuw operaproject, en deed vervolgens alles om tot een goed eindresultaat te komen. Legendarisch is zijn enorme hoeveelheid wijzigingen in het libretto van zijn opera “Manon Lescaut” en de daarmee gepaard gaande heftige discussies met de schrijvers.

Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated
Uitleg Metaal Koper/Nikkel
Uitgiftejaar 2014
Nominale waarde 2 Euro
Diameter 25,75 mm
Gewicht 8,50 gram
Voorzijde Giacomo Puccini
Achterzijde Nominale waarde, map van Europa
Oplage 130.000