NL | FR

De eerste €2-Herdenkingsmunt uit 2017 van het Vaticaan

De eerste Vaticaan €2-Herdenkingsmunt van 2017 is nu beschikbaar bij Het Belgische Munthuis. Deze 2 euro is uitgegeven ter ere van de 1950ste verjaardag van het martelaarschap van Sint Petrus én Sint Paulus. Beiden waren apostelen van Jezus en hebben grote invloed gehad in het ontstaan van het Christendom. Petrus geldt voor katholieken als de eerste Paus (het ambt van paus wordt ook wel het Petrusambt genoemd)!

Elke Herdenkingseuro wordt in heel Europa met grote belangstelling ontvangen, maar de uitgiften van ministaatjes zijn de absolute topstukken en zorgen elke keer weer voor een ongekende gekte.

De oplage is zeer laag en bedraagt slechts 80.000 exemplaren wereldwijd. De kwaliteit daarentegen is zeer hoog: Brilliant Uncirculated! Het Belgische Munthuis heeft nu 35 exemplaren voor haar verzamelaars beschikbaar. Wacht niet langer en bemachtig dit collectors-item nu!!

Laatste exemplaren

€ 79,95
 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

PAULUS
Paulus was een van de vroege leiders van de Christelijke Kerk en speelt een centrale rol in de vroege ontwikkeling en verspreiding van het Christendom in de landen rond de Middellandse Zee, in het bijzonder in wat nu Turkije en Griekenland is. Velen menen dat Paulus voor zijn bekering Saulus heette. Het is ook mogelijk dat hij in Griekstalige kringen de Romeinse naam Paulus droeg en in Joodse kringen de Joodse naam Saulus of Saul. Paulus werd geboren omstreeks 3 na Chr. in Tarsus (Cilicië) en overleed in Rome, in het jaar 67.

Paulus was een "zoon van een Farizeeër" en had zijn opleiding genoten bij Gamaliël. Hij bezat het Romeinse staatsburgerschap door geboorte. Daarnaast was hij een actieve vervolger van de eerste-eeuwse christenen, door hen te laten opsluiten en in sommige gevallen te laten doden. Een voorbeeld hiervan wordt beschreven in de Bijbel wanneer hij zijn goedkeuring geeft aan de dood van een Joodse christen uit de eerste eeuw, Stefanus. Een groot deel van de Bijbelteksten uit het Nieuwe Testament wordt aan Paulus toegeschreven. Hij wordt vrij algemeen Paulus de Apostel genoemd, of ook de Apostel van de Heidenen.

PETRUS
Petrus (Galilea, geboortedatum onbekend - Rome, ca. 67) is een persoon uit het Nieuwe Testament en een van de twaalf apostelen van Jezus. Hij geldt voor katholieken als de eerste paus (het ambt van paus wordt ook wel Petrusambt genoemd) en voor orthodoxen als de eerste patriarch. In kunst en iconografie is Petrus vrijwel altijd te herkennen aan zijn markante grijze baard en de sleutels van de hemel, die het Petrusambt symboliseren. Andere attributen zijn een omgekeerd kruis, vissersnet en een haan.

Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated
Uitleg Metaal Nikkel
Uitgiftejaar 2017
Land van uitgifte Vaticaanstad
Nominale waarde 2 euro
Gewicht 8.5 gram
Voorzijde Sint Petrus en Sint Paulus.
Achterzijde Nominale waarde