NL | FR

Prachtig en gedetailleerd: onze Melkweg op grote zilver-baar!

Een fascinerende munt van maar liefst 66 mm bij 32 mm groot met daarop misschien wel de spectaculairste foto van de Melkweg ooit genomen.

Uit de data van 3 van NASA’s beste telescopen is een werkelijk uniek beeld van de kern van de Melkweg gecreëerd. Middels de nieuwste technieken is dit prachtige beeld direct – zonder onderlaag - op de grote zilver-baar geprint. Hierdoor is een metallic effect ontstaan. Daarnaast zijn een aantal sterren ‘weggelaten’ waardoor het Prooflike zilver dóór de print heen te zien is!

Een unieke en nieuwe munt – NU verkrijgbaar:

- Spectaculair samengesteld beeld van
  de kern van onze Melkweg
- Geplaatst op zilver-baar van maar liefst 66 bij 32 mm
- Een gewicht van 1 ounce en een zilver zuiverheid
  van .999 (99,9%)
- Geslagen in de topkwaliteit Prooflike
- Een lage wereldwijde limitering van slechts 2.000 exemplaren
- Een Officiële 5 Dollar munt
- Gratis geleverd met Officiële accessoires:
  Certificaat van Echtheid,
  beschermende capsule en luxueuze verpakking

Nu 10 exemplaren beschikbaar voor maar €169,95

In voorraad

€ 169,95
 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

De Melkweg is het sterrenstelsel waarin ons Zonnestelsel zich bevindt. Vanaf de Aarde zien we de Melkweg als een band van sterren die de hemel omspant.

Het Great Observatories-programma van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA bestaat uit vier grote ruimtetelescopen. Deze moeten astronomische waarnemingen doen over veel verschillende golflengtegebieden om zo de straling door het hele elektromagnetische spectrum te bestuderen. Belangrijk hierbij is dat van een object gelijktijdig waarnemingen kunnen worden gedaan op verschillende golflengten.

Drie telescopen zijn gebruikt voor het prachtige beeld op deze munt:

CHANDRA – Het Chandra X-ray observatory is een satelliet die astronomische waarnemingen doet in het röntgengebied. Op aarde zijn die niet mogelijk omdat röntgenstraling niet door de aardatmosfeer kan dringen. Er worden waarnemingen gedaan van zeer energierijke processen in het heelal zoals neutronensterren, zwarte gaten en overblijfsels van supernova's. Chandra’s grootste afstand tot de aarde bedroeg 133.000 km!

HUBBLE - De ruimtetelescoop Hubble bestaat uit een aantal precisie-instrumenten voor astronomische waarnemingen. De Hubble wordt gebruikt voor optische waarnemingen.

Door het ontbreken van een atmosfeer in de ruimte is een ongekend scherpe afbeelding van verre astronomische objecten mogelijk. Een van de bekendste foto's die door de Hubble genomen zijn is van de Adelaarsnevel (M16).
De Hubble is 11.000 kilogram zwaar, heeft een omloopduur (rondom onze aardbol) van 97 minuten en vliegt op 569 kilometer hoogte.

SPITZER - De Spitzer Space Telescope is een met vloeibaar helium gekoelde telescoop die in een heliocentrische baan achter de aarde aan om de zon draait, en gebruikt wordt voor observatie van het heelal in het infrarode golflengtegebied.Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Proof-like
Uitleg Metaal .999 Silver
Uitgiftejaar 2017
Land van uitgifte -
Nominale waarde 5 Dollar
Diameter 66 x 32 mm
Gewicht 1 Ounce
Voorzijde Melkwegstelsel
Achterzijde Wapenschild
Oplage 2.000 Wereldwijd