NL | FR

Uniek genummerde Limited Edition verrijkt met 24-karaats goud

Ter ere van het 185-jarige bestaan van onze Grondwet hebben wij een uitzonderlijke uitgifte geslagen.
Voor de echte liefhebber is een uniek genummerde uitgifte verrijkt met 24-karaats goud.
Deze zwaar vergulde Limited Edition is geslagen in een zeer beperkte oplage van slechts 4.000 exemplaren wereldwijd. Dit betekent 5x zeldzamer dan de reguliere uitgifte!

De Officiële Limited Edition is bovendien voorzien van een individueel nummer in de rand.
Dankzij deze exclusieve gravure weet u 100% zeker dat u één van de maximaal 4.000 personen wereldwijd bent die deze zwaar vergulde Limited Edition bezit.

Bij aanschaf van deze prachtige Limited Edition uitgifte ontvangt u:
- De uitgifte verguld in 24-karaats goud
- Gelimiteerd tot 4.000 exemplaren
- Alle uitgiften zijn uniek genummerd
- Een Certificaat van Echtheid en een Certificaat van Eigendom
- In een luxe houten presentatiedoos
- En dat allemaal voor slechts 34,85 euro!

Wees er snel bij want wegens hun populariteit zullen de uitgiften zo weg zijn !

Let op: deze uitgiften worden uitgeleverd in oplopende volgorde. Des te sneller u beslist, des te lager is het nummer dat u ontvangt.


 

In voorraad

€ 34,85
 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

Een grote omwenteling wordt vaak door een enkel voorval in gang gezet. “Amour Sacré de la Patrie” (“Heilige Liefde voor het Vaderland”), zongen de tenor en de bariton in de opera La Muette de Portici op 25 augustus 1830 in de Koninklijke Muntschouwburg van Brussel.

De opera van Daniel François Esprit Auber (1782-1871) gaat over een opstand in Portici bij Napels in de 17de eeuw tegen de Spaanse overheersing. De tenor Jean-François Lafeuillade voegde na het duet de kreet “Aux Armes” toe. De zaal reageerde enthousiast. Veelal jonge studenten uit het publiek stormden naar buiten waar een al opgewonden menigte op het plein voor de schouwburg stond. Er braken rellen en plunderingen uit. De volgende dag sloegen de onlusten over naar steden als Leuven, Luik, Namen, Brugge, Gent en Antwerpen.

Het verhaal dat de Belgische revolutie spontaan ontstond tijdens de uitvoering op 25 augustus 1830 in het Koninklijke Munttheater te Brussel is al lang geleden door Belgische geschiedkundigen ontzenuwd. De oproermakers waren al weken van tevoren betaald om in verzet te komen tegen Koning Willem I.

Het voorlopig Bewind
Temidden van de strijd van de opstandelingen tegen het staande leger van het Koninkrijk, ontstond het Voorlopig Bewind. Een groep van 10 notabelen besloot op 24 september het bestuur van de stad op zich te nemen. De groep noemde zich het Voorlopig Bewind.

Op 29 september proclameerde ze dat ze het gezag van de Koning overnam. De leden waren: Gendebien, Jolly, Nicolay, Rogier, De Potter, Van de Weyer, de Coppin, de Mérode, Vanderlinden en Vanderlinden d’Hooghvorst. Op 4 oktober 1830 verklaarde het Bewind “de provincies van België, die met geweld zijn afgescheurd” onafhankelijk. Het Voorlopig Bewind trad in feite op als regering van het gloednieuwe België. Het regeerde per decreet. Het kondigde vrijheid af van Pers, Godsdienst, Vereniging en Onderwijs.

185 jaar Belgische Grondwet
Op 7 februari 1831 nam het Congres de nieuwe grondwet aan. België werd een constitutioneel Koninkrijk. De nieuwe vorst was gehouden aan de grondwet. Op 25 februari 1831 werd het Voorlopig Bewind opgeheven. Tot dan toe was dit Bewind de uitvoerende macht in België. Het Nationaal Congres bleef in functie tot de verkiezingen van het eerste parlement van België op 8 september 1831.

 

Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated
Uitleg Metaal Koper-Nikkel (Cu75Ni25), zwaar verguld met 24-karaats goud (999/1000)
Uitgiftejaar 2016
Land van uitgifte België
Diameter 41mm
Voorzijde De vier Vrijheden in allegorische vrouwenfiguren: Vrijheid van Vereniging, Pers, Godsdienst en Onderwijs Omschrift: ANNUS IUBELEI CONSTITUTIONIS REGNI BELGICAE - 1831
Achterzijde Belgische Leeuw met rechter poot op de Grondwet België . Belgique . Belgien - 2016
Oplage 4.000