NL | FR

Nu beschikbaar: een immer populaire €2-Herdenkingsmunt vanuit het Vaticaan

Een modern collectors-item nu voor u beschikbaar! Deze €2-Herdenkingsmunt markeert het “Jaar van de Priester”, aangekondigd door Paus Benedictus XVI voor de periode 19 juni 2009 tot 11 juni 2010. Het bijzondere motief beeldt een schaapsherder af die een lam redt uit de muil van een leeuw.

Uit ervaring weten we dat de Herdenkingseuro’s vlug uitverkocht raken. Dat geldt zeker voor de €2-munten van mini-staatjes!

Deze €2-Herdenkingsmunt heeft een zeer lage oplage van slechts 115.000 exemplaren wereldwijd. De kwaliteit daarentegen is zeer hoog: Brilliant Uncirculated!

Het Belgische Munthuis heeft nu 20 exemplaren voor haar verzamelaars beschikbaar. Wacht niet langer en bemachtig dit collectors-item nu!!

Voorraad beperkt

€ 119,95
 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

HET JAAR VAN DE PRIESTER
Ter gelegenheid van de plenaire vergadering van de Congregatie voor de Clerus, heeft Paus Benedictus afgekondigd dat vanaf 19 juni 2009 een “Anno Sacerdotale” of “Jaar van de Priester” gehouden zou worden en dit ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van het overlijden van de Heilige Jean-Marie Vianney, beter bekend als de Pastoor van Ars. Het jaar had als thema “Trouw aan Christus, trouw van de priester”.

Het jaar werd afgesloten op 11 juni 2010 met een Incontro Mondiale Sacerdotale (Internationale Priesterontmoeting) te Rome.

Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated
Uitleg Metaal Koper/Nikkel
Uitgiftejaar 2010
Land van uitgifte Vaticaanstad
Nominale waarde 2 Euro
Diameter 25,75 mm
Gewicht 8,50 gram
Voorzijde Anno Sacerdotale
Achterzijde Nominale waarde, map van Europa
Oplage 115.000