NL | FR

De Gouden Soeverein Set ter ere van het 200-jarig jubileum!

Voor de 200ste verjaardag van de gouden Soeverein is de Britse Koninklijke Munt in 2017 teruggekeerd naar dit eerste ontwerp van 1817. De Engelse Munt herstelde voor het vervaardigen van de stempels de originele gereedschappen die legendarische graveur Benedetto Pistrucci in 1817 gebruikte. Dit betekent dat het beroemde Sint-Joris en de Draak motief te bewonderen is op de keerzijde.

Naast de gebruikelijke ‘bullion-kwaliteit’ heeft de Royal Mint ook aan ons als verzamelaars gedacht. Er zijn ook een gelimiteerd aantal exemplaren in de hoogst mogelijke verzamelkwaliteit ‘Proof’ geslagen! Deze waren in korte tijd overal uitverkocht.

Maar niet getreurd! Het Belgische Munthuis heeft een aantal van deze prachtige collectors-items apart weten te houden. Voor €999 ontvangt u schitterende set met:

- Twee soevereinen: de halve en kwart Soeverein 2017
- De enige, echte Early Release – First Strike edities!
- Het originele ontwerp van Pistrucci’s Sint-Joris en de Draak
- Een goudzuiverheid van 22 karaats (916/1000)
- Geleverd in hoogwaardige cassette
  met Certificaat van Echtheid

Dit is uw kans op moderne muntgeschiedenis pur sang!

In voorraad

€ 899,00
 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

De Britse Sovereign van 1817 was een nieuwe munt met een oude naam. De ‘oude’ Sovereigns werden geslagen tussen 1480 en 1604. De Sovereign van 1817 kwam voort uit de Britse muntwet van 1816: The Great Recoinage Act. Deze wet reorganiseerde het Engelse geldstelsel.

De Engelse Munt gaf de Italiaanse medailleur Benedetto Pistrucci in 1816 opdracht een ontwerp te maken voor de nieuwe sovereign. Pistrucci had zich in 1815 in Londen gevestigd als medailleur en vervaardiger van cameo’s. Hij was in Rome geboren in 1783. Hij werd opgeleid om cameo’s te snijden en afbeeldingen in edelstenen. Hij maakte ook medaillons in was. Ook in Londen had hij groot succes met zijn werk.

In 1817 overleed de Hoofdgraveur en medailleur van de Engelse Munt Thomas Wyon jr. De muntmeester van de Engelse Munt bood Pistrucci Wyons positie aan. De Italiaan accepteerde. Hij werd niet officieel benoemd tot Hoofdgraveur omdat hij geen Engelsman was. In de praktijk van alle dag was hij wel de belangrijkste graveur van de Munt.

Pistrucci leverde met zijn Sovereign-ontwerp meteen een fantastische meesterproef af. Hij maakte ook de stempels voor de munt. Voor de keerzijde sneed hij de beroemde afbeelding van Sint-Joris en de draak.

Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Proof
Uitleg Metaal 22-karaats goud (916/1000)
Uitgiftejaar 2017
Land van uitgifte Verenigd Koninkrijk
Nominale waarde Halve Sovereign - Quarter Sovereign
Diameter 19,30 mm - 13,50 mm
Gewicht 3,99 gram - 1,99 gram
Voorzijde Portret Koningin Elizabeth II door Jody Clark - Jaartal 2017
Achterzijde Originele ontwerp van Benedetto Pistrucci's St Joris en de draak