NL | FR
!
Reserveringsservice

Deze uitgifte is onderdeel van een reeks, waarbij u een Eigendomscertificaat, een verzamelbox en andere gratis accessoires ontvangt. U ontvangt elke maand vrijblijvend een volgende uitgifte uit de reeks.

Het eerste dubbelportret van Filip en Mathilde in massief goud

Munten en uitgiften met Koninklijke dubbelportretten kennen een zeer lange traditie. Al in de eerste eeuw voor onze jaartelling werden er munten met dubbelportretten geslagen. Vanaf heden voegt Het Belgische Munthuis daar een belangrijk nieuw hoofdstuk aan toe: het Nationaal eerbetoon aan de Belgische Koninklijke Dubbelportretten, voor het eerst gebundeld in een exclusieve reeks.

U heeft nu de kans om een prachtige herdenkingsuitgifte, in de hoogste verzamelkwaliteit ‘Proof’, te bemachtigen ter ere van ons huidig Koninklijk echtpaar. Dit is het allereerste massief gouden dubbelportret van Koning Filip en Koningin Mathilde. Exclusief beschikbaar bij Het Belgische Munthuis.

Reserveer nu dit indrukwekkende eerbetoon aan het Koningspaar en ontvang voor slechts € 99,95:

- Het officiële dubbelportret van Filip en Mathilde
- Geslagen in massief 14-karaats goud(585/1000)
- Hoogste verzamelkwaliteit: Proof!
- De uitgifte heeft een diameter van maar liefst 18 mm
  en een gewicht van 2 gram

- Een gelimiteerde oplage van 9.999 stuks wereldwijd.
- Voor en achterzijde zijn exclusief voor Het Belgische Munthuis
  ontworpen door gerenommeerd medailleur Elles Kloosterman
- Een direct voordeel van maar liefst €120 en
  alle voordelen van onze speciale Reserveringsservice
  als GRATIS luxe accessoires


 

Laatste exemplaren

Normale prijs: € 219,95

Nu voor slechts € 99,95

 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

Koninklijke dubbelportretten, een eeuwenoude traditie
De vroegste munten verschenen in de 6de eeuw voor Christus uit Lydië (het huidige Syrië). Deze muntstukken, geslagen uit elektrum (een legering van goud en zilver), hadden vaak afbeeldingen van dieren zoals leeuwen en vissen. Tegen de 5de eeuw werden meer en meer menselijke figuren afgebeeld, waarvan we velen tegenwoordig niet meer kunnen identificeren. Een gezicht op een munt hebben betekende (h)erkenning in alle uithoeken van het rijk. Voor een koning was het de perfecte manier om zijn macht en invloed te laten zien.

Pas in de 1ste eeuw v. Chr. werden munten geslagen met een dubbelportret. 
Waarschijnlijk duurde het zo lang omdat er veel vaardigheden bij het graveren van twee portretten kwamen kijken, of misschien bedacht men het idee pas toen.

Ons land bracht tussen 1880 en 1999 een zevental munten uit met dubbelportretten. Deze zeven dubbelportretten met onze vorsten waren tot nu van zilver. Het Belgische Munthuis is geboeid door het verschijnsel van de dubbelportretten. Het introduceert daarom de reeks “De Koninklijke Dubbelportretten in Goud”. De eerste uitgifte is gewijd aan Koning Filip en Koningin Mathilde!


Het Koninklijk echtpaar
Filip en Mathilde zijn sinds 23 juli 2013 Koning en Koningin der Belgen. Vader Albert II droeg op die dag zijn kroon over aan zijn oudste zoon, tot dan Kroonprins Filip. Het was de eerste keer in de geschiedenis dat een Koninklijke vader vrijwillig plaats maakte voor zijn zoon. Koning Albert was op dat moment 78 jaar oud. Geen andere Belgische Koning hee­ deze hoge lee­ftijd gehaald terwijl hij nog in functie was. Albert II was al 62 jaar toen hij als Koning aantrad. Filip besteeg de troon op de relatief rijpe leeftijd van 53 jaar. Hij was na een lange voorbereidingstijd in binnen- en buitenland helemaal klaar voor het Koningschap. Hij staat voor ons land symbol voor de Belgische eenheid. Op een rustige en ingetogen manier benadrukt hij wat ons als Belgen verenigt. In 1999 trouwde hij jonkvrouwe later gravin Mathilde d’Udekem d’Acoz. Mathilde is de eerste Belgische Koningin die zelf een academische graad behaalde. Zij is licentiaat in de psychologie. Zij verwierf de titel aan de Universiteit van Leuven. Mathilde had voordat zij met Kroonprins Filip trouwde een eigen praktijk voor logopedie. Zij verleent met haar natuurlijke gratie en elegantie glans aan het Koningschap van haar man.

Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Proof
Uitleg Metaal Goud (585/1000)
Uitgiftejaar 2017
Land van uitgifte België
Diameter 18 mm
Gewicht 2 gram
Voorzijde Filip & Mathilde
Achterzijde Staatswapen Belgie
Oplage 9.999
Vervolgleveringen De volgende Herdenkingsuitgiften worden u aangeboden voor €219,95 per stuk

Reserveringsservice

ALLE VOORDELEN VAN ONZE SPECIALE RESERVERINGSSERVICE
Uw massief 14-karaats gouden dubbelportret Koning Filip en Koningin Mathilde maakt deel uit van de reeks ‘De Koninklijke Dubbelportretten in Goud’. Elk van deze uitgiften heeft een strikt gelimiteerde oplage en brengt een exclusief eerbetoon aan één van de Belgische Koningen en hun Koninginnen. Elk exemplaar is:

- Geslagen in de absolute topkwaliteit Proof
- Gemaakt op 2 gram massief 14-karaats goud
- Geslagen op een royale diameter van 18 mm

Verzilver uw kennismakingskorting van €120 direct en profiteer van nog meer voordeel!
De kennismakingsaanbod geeft u niet alleen recht op de speciale privilegeprijs. Door uw dubbelportret Koning Filip en Koningin Mathilde te reserveren, verzilvert u een extra voordeel: u maakt gebruik van onze speciale Reserveringsservice. U ontvangt hierdoor als eerste de andere dubbelportretten vrijblijvend op zicht. Welke dubbelportretten dit zijn kunt u onderaan deze pagina vinden.

100% zonder risico dankzij onze ‘tevreden of geld terug garantie’
Met onze speciale Reserveringsservice loopt u geen enkel risico. Voortaan ontvangt u maandelijks geheel vrijblijvend een dubbelportret op zicht, zonder enige aankoopverplichting. U betaalt alleen indien u de uitgifte wenst te behouden. Als u een uitgifte niet wenst te houden, neemt u binnen de 14 dagen contact op met onze Klantendienst. Zij helpen uw bestelling veilig en kosteloos terug te sturen. Zonder discussie.

Wel verkrijgt u hiermee de mogelijkheid een prachtige reeks exclusieve uitgiften op te bouwen die zijn gelijke niet kent. Voor het eerst is het mogelijk ‘De Koninklijke Dubbelportretten in Goud’ vereeuwigd in massief 14-karaats goud te verzamelen.

Ook vele GRATIS ACCESSOIRES zijn onderdeel van onze speciale Reserveringsservice:

- GRATIS persoonlijk Certificaat van Eigendom bij uw eerste uitgifte
- GRATIS informatieboekje over de geschiedenis van Dubbelportretten bij uw eerste uitgifte
- GRATIS Officieel Certificaat van Echtheid bij elke uitgifte
- GRATIS beschermende muntcapsule met luxe magneetsluiting voor elke uitgifte
- GRATIS een luxe presentatiecassette bij uw tweede uitgifte

Verzilver uw korting ter waarde van €120 vandaag nog!
U profiteert direct van alle voordelen van dit aanbod, waaronder de exclusieve privilegeprijs van slechts € 99,95 en gratis verzending van uw massief gouden 14-karaats dubbelportret van Koning Filip en Koningin Mathilde.

Let op: dit aanbod is slechts geldig zolang de voorraad strekt.

Vervolgleveringen

Vervolgleveringen
De reeks ‘Koninklijke Dubbelportretten in Goud’ is een reeks van 13 dubbelportretten exclusief verkrijgbaar via Het Belgische Munthuis. U ontvangt niet alleen een eerbetoon aan elke van de 7 Koningen met hun gemalin, maar verzamelt bovendien ook de dubbelportretten ter ere van de 6 troonswisselingen uit de Belgische geschiedenis:

Filip & Mathilde
Albert II & Paola
Boudewijn & Fabiola
Leopold III & Astrid
Albert I & Elisabeth
Leopold II & Maria-Hendrika
Leopold I & Louise-Marie
Albert II & Filip
Boudewijn & Albert II
Leopold III & Boudewijn
Albert I & Leopold III
Leopold II & Albert I
Leopold I & Leopold II

Wanneer u de 13 Koninklijke Dubbelportretten compleet heeft verzameld, ontvangt u vrijblijvend een aanbod voor het exclusieve dubbelportret ‘Koning Filip & Kroonprinses Elisabeth’. Deze 14-karaats gouden uitgifte heeft een diameter van 28 mm en een gewicht van maar liefst 13 gram!