NL | FR

Creativiteit en Innovatie op een zeldzame €2-Herdenkingsmunt

Het Europese jaar van Creativiteit en Innovatie wilt bewustzijn creëren voor persoonlijke, sociale en economische creativiteit en innovatie. Om op die manier verschillende punten in onze samenleving en boost te geven! Zoals onderwijs, onderzoek en debatten over gerelateerde onderwerpen.

Elke Herdenkingseuro wordt in heel Europa met grote belangstelling ontvangen, maar de uitgiften van mini-staatjes zijn de absolute topstukken en zorgen elke keer weer voor een ongekende gekte.

Het mini-staatje San Marino heeft in 2009 een tot 130.000 exemplaren gelimiteerde €2-Herdenkingsmunt laten slaan ter ere van dit mooie Europese concept.
De kwaliteit is zeer hoog: Brilliant Uncirculated! Het Belgische Munthuis heeft nu 20 exemplaren voor haar verzamelaars beschikbaar.

Wacht niet langer en bemachtig dit collectors-item nu! Geleverd in nette en kunstzinnige verpakking.

Voorraad beperkt

€ 74,95
 
 
 

Onze Garanties

Al uw bestellingen zijn geheel vrijblijvend. Geen contracten

Topkwaliteit altijd gegarandeerd door onze muntexperts

Altijd tevreden met ons 'niet tevreden, geld terug' beleid

Terugzenden van uw bestelling is altijd helemaal gratis

Productbeschrijving

Details

HET EUROPEES JAAR VAN DE CREATIVITEIT
Het Europees Jaar van de creativiteit en innovatie heeft tot doel mensen bewust te maken van het belang van creativiteit en innovatie voor persoonlijke, sociale en economische ontwikkeling; om goede praktijken te verspreiden; om onderwijs en onderzoek te stimuleren, en om het beleidsdebat over aanverwante kwesties te bevorderen.

In elke EU-lidstaat is een nationale coördinator, meestal een vertegenwoordiger van het Ministerie van Onderwijs, verantwoordelijk voor de coördinatie van de uitvoering van het Jaar op nationaal niveau.

DE MUNT
De munt toont enkele symbolen van wetenschappelijk onderzoek: een boek, een kompas, een reageerbuis en een fles. Links staan de drie emblematische veren van de Republiek San Marino. Aan de rechterkant staan het jaar '2009' en het muntteken 'R'. Hierboven staat de legende 'CREATIVITÀ INNOVAZIONE'. Hieronder staan de naam van het land van uitgifte 'SAN MARINO' en de initialen 'A.M.' van de kunstenaar. De buitenste ring van de munt toont de 12 sterren van de Europese Unie. 

Specificaties

Specificaties

Verzamelkwaliteit Brilliant Uncirculated
Uitleg Metaal Koper/Nikkel
Uitgiftejaar 2009
Nominale waarde 2 Euro
Diameter 25,75 mm
Gewicht 8,50 gram
Voorzijde Creativity & Innovation
Achterzijde Nominale waarde, map van Europa
Oplage 130.000